Marcus och Pamela springer på isen på Edsviken

Äntligen ett långpass

  • 4 min read

Efter att ha tagit det lugnt nu nästan i tre veckor, var det verkligen skönt med ett långpass igen. Efter ha tagit en lugn morgon, med en del fix med den här bloggen fick jag iväg ett SMS till Paméla och kollade om hon kunde springa. Som tur var, så var in hon upp i Höga Kusten och sprang som “alla andra” verkar vara och hon hade möjlighet att följa med ut på en runda.

Att springa tillsammans är så mycket roligare. Det gör att hela upplevelsen blir lättare och tiden går snabbt. Sällskapet tillsammans med en varierad natur när man springer traillöpning gör att jag snabbt glömmer bort att man faktiskt springer.

Edsviken runt går fint att springa
Edsviken runt går fint att springa
Marcus springer med Altra Olympus
Marcus springer med Altra Olympus som är perfekta för långpass
Marcus och Pamela springer vid Edsviken
Marcus och Pamela springer vid Edsviken

Ursvik, Silverdal och tillbaka

Normalt så springer vi mycket i Ursvik. Visst, Ursvik är inte så stort, men om man springer fram och tillbaka så går det lätt att samla ihop kilometer i en liten skog. Idag tog vi en omväg dock. Vi sprang den underbar MTB-banan fram till Kista där vi hoppade över och körde asfalt till Silverdal.

I Silverdal hoppade vi på Tegelhagen runt innan vi kom tillbaka in i Ursvik. En fin slinga som går att variera mycket. Bland annat kan man springa en fin reflexbana där på kvällarna.

Två timmar gick fort och jag tror vi båda mådde mycket bättre efter runda än innan. Tänk att löpning ör så nyttigt.

Alla springer Höga Kusten Winter Trail 2021 i Höga Kusten

Visst. Nu har jag sprungit loppet flera gånger, så när inbjudan gick ut i år så tänkte jag inte direkt att det var dags igen. Men när man ser alla bilder på social medier från Höga Kusten Winter Trail 2021 så ångrar jag mig. Dom verkar ha haft en helt fantastisk upplevelse i år med mycket snö och spännande väder. Det är väl naturen som gör det speciellt, men jag vet att det är sällskapet som gör det magiskt.

Marcus och Jacob springer i Höga Kusten

Precis som det är många kompisar som är uppe och springer nu, så har vi varit ett stort gäng varje gång vi varit upp också. Jag tror faktiskt jag har ett av mina bästa löpupplevelser från det loppet. Jag skulle springa Höga Kusten Winter Trail Insane 50K och hamnade ute i spåret i en liten grupp tillsammans med Jacob. Några timmar senare sprang vi ned för ett berg i solen, nysnön yrde, pulsen hög och endorfinerna lika så. Jag minns det som helt obeskrivligt. Tack Jacob för den upplevelsen.

Jacob, en underbar människa att springa med
Höga Kustens, världsarv. Helt magisk plats att springa på.

Yoga, ett sätt att vakna

De senaste veckan/veckorna har jag börjat med morgon-yoga. Jag tror nog det är något som jag ska försöka få till rutin. Jag känner verkligen att min kropp behöver det och det är ett väldigt skönt sätt att vakna på. Idag hittade jag en ny kanal på Youtube. Morgon-stretch. Kanske mer stretch än yoga, men det är helt klart det mina löparmuskler behöver.

Kolla in Mandy Morrison på Youtube.

Mandy Morrison Yoga stretch
Mandy Morrison Yoga stretch

Kommentera

nv-author-image

Marcus Adolfsson